måndag 31 maj 2010

El-avtal, vatten o sopor, skriva kontrakt, avslutningar, födelsedag och en student...

Gäller att ha koll på logistik och koordination i dessa dagar, avtal skall sägas upp vissa skall flyttas vidare. "vill ni ha miljövänlig EL på nya adressen"? Öhh, ja det är ju bra men vad innebär det, ok ta det, hinner inte fundrera!
Lillfia vill ha ananasglass på sitt dagiskalas och vara utklädd till en älva, storpojken skall firas med en STOR italiensk buffé som skall vara hemmagjort. Måste klippa kanterna i trädgården, säga hejdå till alla sköna grannar, köpa presenter till dagisfröknarna.
Avtal skall skivas och nycklar skall lämnas o hämtas och däremellan skall det jobbas och betyg skall sättas...

Tur det finns papper och bra pennor till alla listor och körscheman i dessa dagar! Puh...

fredag 28 maj 2010

Också lite Ljungskile...

Inte så stor skillnad faktiskt...Hav som hav, sand som sand!

onsdag 26 maj 2010

Mera Hönö Röd...


Grill och sand mellan tårna, då är det nästan sommar...

tisdag 25 maj 2010

17 dagar kvar! Påminnelse...

Idag kom ett brev i lådan till nya ägaren av huset, en påminnelse om att börja organisera upp detta med packning! Typ NUUUU.

måndag 24 maj 2010

Vackra Hönö...

I helgen har Hönö visat sig från sin allra bästa sida och vi har gått på altanen och kanske ångrat oss lite grann...suck

söndag 23 maj 2010

17 maj i Göteborg...

Ca 2500 personer med norsk anknytning mötte upp till 17 maj firande på norska sjömanskyrkan. Firandet startar klockan 8 med sedvanlig flagghissande och tal, sedan fortsätter dagen med sång, musik och lekar. Inne på kyrkan kan man köpa norska godsaker som Freja sjokolade, makrell i tomat, lefser, lomper och annat som inte går att få tag på i affärerna.
Tåget avgick klockan 18 och alla åldrar var representerade, från småttisar till väldigt gamla och två musikkorps, ett fram och ett bak.
"Ja vi elsker" går igen flera gånger och man ser på de äldre (mig själv medräknat) att de blir väldigt tagna av situationen och fäller en tår...
Alltid lika trevligt att träffa landsmen, alla blir liksom extra stolta över sitt ursprung och bjuder verkligen på sig själva, som Karolina spontant sa "man kan tro att alla har druckit"!! Men det behövs inte utan alla "vågar" ropa och sjunga för fulla halsar ändå! HÄRLIGT!!!

lördag 22 maj 2010

Nemo o hans kompisar...

Nu är valparna 6,5 vecka och hur söta som helst, den 13 juni skall vi hämta lille Nemo...



Yes, Emma vann...

Emma Hansson vann yrkes-sm för florister, stort grattis och en spännande tid främför dig tjejen!




torsdag 20 maj 2010

Mitt fantastiska jobb...

Idag gick skol-SM och uttagning till Euro skills av stapeln i Göteborg. Ett trettiotal gymnasieskolor från hela Sverige tävlade i olika moment, imorgon redovisas vinnaren och jag har min favorit!!!

Ett fantastisk jobb har jag iallafall som får arbeta med blommor och ungdomar...

Här följer ett axplock från dagen, första arbetet var ett halssmycke till den somaliska fotomodellen Waris Dirie.


Uppgiften hette "ökenblomma"



Arbete nummer två var ett valfritt brudarbete, där underlag fick förberedas hemma.











Djupt koncentrerad.


Min favorit, Emma! Go Girl...

Tjejen här gör undersidan av sitt arbete med lavendelblad, bruden kommer dofta mumma!

Ibland är det roligast att titta under de tävlandes bord, där finns ALLT...

Som sagt var detta bara ett axplock, alla var superduktiga och visade på spännande tekniker, färg o formkunnande. Och trenden kära ni går nu mot FRODIGT/BLOMMIGT istället för det minimalistiska vi sett länge inom branschen... 

tisdag 18 maj 2010

Inte för att! bara för att...

Detta har ju absolut ingenting med vår flytt längs svenska västkusten att göra, men var bara tvungen att visa dessa superduper coola träskor som jag beställt idag, ett par Swedish Hasbeens...




bilden är lånat från  http://www.swedishhasbeens.com/

måndag 17 maj 2010

Shit över 100...

Är en piss i Mississippi, men för mig är det jätteroligt med 100 besökare... Tack, eller vad säger man?

Stor dag idag...



...även i Sverige och för mig, trots mina många år här blir jag nog aldrig svensk på riktigt, 17 maj är och förblir något mycket speciellt för mig!
Vanlig arbetsdag här såklart men firas det skall det, strax skall någon i familjen ut och få den stora äran att hissa unionsflaggan i topp, funderar faktiskt på att skaffa en helnorsk till nya huset!
Lite godare frukost bjuds det på innan alla drar iväg till sitt men i eftermiddag skall iallafall jentene i familjen möte opp vid Norska Sjömanskirken för lek o moro.
Tåget med ca 3000 normän avgår 17:30 på en käck runda runt i centrala Göteborg. Vi retar gallfeber på stressade bilister mitt i rusningen, men de flesta är bara glada.
Tåget upplöses vid Liseberg där alla med norsk flagg kommer in gratis och det blir premiär för lite åka...

Ha en underbar dag alla oavsett varifrån ni kommer...

söndag 16 maj 2010

Ett fullkomligt kaos...


Trots att vi bara bott i vårt hönöhus i fem år har vi samlat på oss en massa prylar. Denna helgen har vi rensat, slängt, sparat och packat i flyttlådor. Två vändor till tippen blev det också!


Lillfia fick vara hos farfar o farmor några dagar och när hon kom hem tittade hon sig runt och frågade vad vi höll på med...


Ett fullkomligt KAOS...

fredag 14 maj 2010

Lycka...

Vi var vid nya huset igår och upptäckte en nyhet i trädgården, en liten vit Magnolia! Helt ljuvlig, vilken lycka.
Vissa växter hade dött under vintern, som några Lavendel, en Rosmarin och en Buxbom men det mesta såg jättefint ut!
Återkommer med bilder på alla fina växter vi snart skall ta hand om...


tisdag 11 maj 2010

Min "lille" prins tar studenten...

Ja nu är det sonens tur att ta studenten, 3 juni är det dags för honom. Äldsta dottern gick ut 2007.
Jag som norsk hade ingen koll på studenttraditionen, i Norge är man ju russ i kjeledress och partajar riktigt rejält i några veckor, visst är det party här också men det är ändå lite mer högtidligt att gå ut gymnasiet i Sverige.

Först och främst går de unga vackra på bal, sonen har hyrt frack (kjole o vitt) och skall ha samma färg på flugan som hans dam har på klänningen. Sedan är det dags för själva studentfirandet och på sonens skola som ligger i centrala Göteborg har de som tradition att först ha champagnefrukost hos någon klasskompis, sedan åka Paddan (en turistguidebåt) för att komma iland vid Göteborgsoperan.
På land står alla nära o kära och tar emot och gråter en skvätt...

Sedan åker studenterna flak (bak på en lastbil) en stund runt i stan och sedan bär det hem till mottagning med presenter och mat.

På kvällen är det givetvis fest på någon krog i stan...

Jag har kommit så långt som till inbjudan och dem skall jag ju så klart göra själv,  tror att ungen blir gladare av det...(finns jättefina att köpa färdiga).


måndag 10 maj 2010

Lille Nemo...

Mamman är goldendoodle och pappan lagotto. han kommer till oss samma helg som vi flyttar in i huset! Lika bra att göra allt på en gång, för som uppfödaren sa "en hund skall anpassa sig till familjen och inte tvärt om"...




söndag 9 maj 2010

Tapet...

Var hos en vän här om dagen och såg familjens nya hus, helt fantastiskt var det! Blev så inspirerad av familjens tapeter, vi har bara ett par väggar som inte är putsade eller med råspont och där blir det tapet.
Hittat en snygging från Intrade till sovrummet och en galen färgglad till lillfias rum från Sandberg!

Grand Cru från Intrade till sovrummet!
Solvej från Sandberg, finns bara en vägg i rummet där det går att tapetsera så det kanske kan bli kul!

fredag 7 maj 2010

Flyttstädning eller ej...


Vi skall flyttstäda själva har vi sagt, klart vi skall, det är ju inga problem när huset är tomt! Men ju mer jag tänker på det ju mindre lust får jag, jag vill inte helt enkelt.
SÅ idag bokade jag flyttstädning och det kändes som en befrielse faktiskt, "bara" att packa nu då!


Passar på att visa en bild på valpkullen, en av dessa små är vår, han skall heta Nemo!

onsdag 5 maj 2010

Uppdatera mera...

Dåligt tycker jag när man inte uppdaterar sin blogg, och lika dålig jag! Men till mitt försvar måsta jag säga att jag har haft fullt upp med jobb, har arbetat med planering inför ett event i skolan där jag har försökt få olika föreläsare att komma till oss och berätta om hur de jobbar. OCH igår lyckades det, coco form tjejerna som jag skrivit om tidigare kom, Lisa Bergman som är tävlingsflorist kom och Kicki Johansson som är homestagare kom...jisses vad lyckad det blev. Massor med inbjudna gäster, blivande och nuvarande elever, föräldrar, bransch och kollegor blev inspirerade av att med kunskap om form o färg kan man komma hur långt som helst! Underbart var det! Denna dagen har varit full av positiv feed back från gårdagen, men shit vad trött jag är...
Inte så mycket fokus på flytt just nu men det är bara att ta nya tag, hejohå.

Gästerna minglar
Våra föreläsare, Lisa, Kicki, Monica och Theresia 
Jag, Lisa, Maria, Kicki, Theresia, Caroline och Anna

Lite inspiration

Väldigt små bilder...Må bäst alla