söndag 29 maj 2011

Philosophy...

...pure grace är min absoluta favoritdoft och min morsdagspresent...tack älsklingar


Hoppas alla mammor har en underbar dag idag!
Kramkram

onsdag 18 maj 2011

God kväll...

...från en regnig och blåsig västkust! Gör inte så mycket för jag har legat i sängen ett par dagar med feber och en otäck huvudvärk...ush!
Hur som helst så händer det mycket i trädgården nu och något som tagit racerfart är Kirskålen eller Kveke som det heter på norsk. Jag minns när jag jobbade i en park i Oslo och vi skulle ut och rensa en slänt full av kål, tji fick vi när vi kom på morgonen och all kål var borta. I området bodde många invandrare och de hade varit ute och samlat denna läckerhet! Ja det är sant, den är faktisk jättegod att äta. Så hav tröst alla ni som sliter med dess långa rotsystem, ät den istället!



Här är Renée Voltaires recept på Kirskål i citron, supergott...
1 1 liter kirskål

Lite olivolja till stekning

1 citron

Några nypor havssalt

Några drag med svartpeppar

Parmesanost till servering


Gör så här


1. Skölj kirskålen i tinnade vatten. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs kirskålen i några minuter , pressa över citronen , salta och peppra.

2. Servera med hyvlad parmesan. Passar perfekt som tillbehör till grillad fisk.

Kirskål innehåller massor med vitaminer och mineraler så det är bara att ta för sig, helt gratis och snacka om närproducerat...

Kram på er
Marianne



måndag 2 maj 2011

Det är...

...något speciellt med Skåne och Österlen! Människorna, miljöerna, maten och KONSTEN, love it. Påsken vigdes åt konstletande med goda vänner och vädret kunde inte varit bättre. Vi startade i Åhus en riktig liten pärla för att sedan åka sakta ner mot Simrishamn, tittade på massor av kreativ konst men inget som vi direkt fastnade för.

Glada barn i Ystad

Vi ville gärna se Carolina Gynnings konst och stannade till vid Ystads Havsbad, ojojoj vilka tavlor hon gör, röda pluppar vid varenda tavla...
Men det finns mer än konst i södern, bla. en helt underbar affär mellan Ystad och Trelleborg som heter "Ting Ute & Inne"    Här finner du snygga saker i en inspirerande miljö, tog lite kort...




Vi fortsatte mot Halmstad där vi hade bokat en träff på Galleri Black and White Art och där fanns våra tavlor! Konstnären Thomas Muller målar precis det vi var ute efter...vi får hem tavlorna om några veckor så då får ni se!

Hoppas alla har en strålande måndag
Marianne