torsdag 10 februari 2011

Trädgårdsplanering del 3...

...känns sådär att planera trädgård när det snöar ute, men vi kör vidare med trädgårdens rum. Gällande golvet ute så strävar vi efter enhetlighet men det får inte hellre bli tråkigt! Det löser vi genom att variera storlek på sten, blanda trä och sten, blanda sten och grus mm. huvudsaken är att inte blanda för mycket eller ha för många olika sorter och färger genom att välja ett material/färg som är i dominans. Att bryta former är också effektfullt te x. genom att i ett fyrkantigt golv lägga in en cirkel. Har man en stor yta som skall stensättas kan det lätt bli lite "öken" och då kan det vara effektfullt att lyfta bort lite sten och plantera in grönt...


Glöm för all del inte att göra ett grundligt underarbete med utegolvet annars ser det snart ut så här...


Nu lämnar vi utegolvet och går igång med väggarna, fortsättning följer...

Marianne

1 kommentar:

  1. Lengter til hagepussel nå...var -25 her når vi stod opp i dag....for kaldt og vinteren varer for lenge...selv om det er vakkert med årstider.:-) litt til..så er vel det verste over for denne gang.:-)

    Ja winnie er utrolig sprek..noen ganger til glede, andre ganger litt til besvær..hun har jo hoppet over vegger/gjerder og landet på bordet på andre siden der folk har sittet og drukket kaffen sin.:-))og det var ikke en lav vegg/gjerde.:-)

    SvaraRadera