onsdag 18 maj 2011

God kväll...

...från en regnig och blåsig västkust! Gör inte så mycket för jag har legat i sängen ett par dagar med feber och en otäck huvudvärk...ush!
Hur som helst så händer det mycket i trädgården nu och något som tagit racerfart är Kirskålen eller Kveke som det heter på norsk. Jag minns när jag jobbade i en park i Oslo och vi skulle ut och rensa en slänt full av kål, tji fick vi när vi kom på morgonen och all kål var borta. I området bodde många invandrare och de hade varit ute och samlat denna läckerhet! Ja det är sant, den är faktisk jättegod att äta. Så hav tröst alla ni som sliter med dess långa rotsystem, ät den istället!Här är Renée Voltaires recept på Kirskål i citron, supergott...
1 1 liter kirskål

Lite olivolja till stekning

1 citron

Några nypor havssalt

Några drag med svartpeppar

Parmesanost till servering


Gör så här


1. Skölj kirskålen i tinnade vatten. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs kirskålen i några minuter , pressa över citronen , salta och peppra.

2. Servera med hyvlad parmesan. Passar perfekt som tillbehör till grillad fisk.

Kirskål innehåller massor med vitaminer och mineraler så det är bara att ta för sig, helt gratis och snacka om närproducerat...

Kram på er
Marianne4 kommentarer:

 1. Ja, om man inte kan bekämpa ogräset så låter det hemskt gott att äta det istället;)))

  Krya på dig!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Halkade in här när jag googlade på silverpäron... ville bara säga hej! :)

  SvaraRadera
 3. Hei! :)

  Vet du om Home & Cottage har kommet til Sverige, eller når? :)

  SvaraRadera
 4. Hejhej.
  Vad jag vet har inte H&C öppnat i Sverige än, senast jag var i kontakt med dem, vid jul så fanns det inga planer på att öppna. Men vi kan ju alltid hoppas!
  Trevlig helg
  Marianne

  SvaraRadera